برای درمان میگرن چه بخوریم؟ رژیم غذایی درمان میگرن | تغذیه

ناشر : دانلود آهنگ غمگین

برای درمان میگرن چه بخوریم؟ رژیم غذایی درمان میگرن | تغذیه


وقتی که سردردهای میگرنی آغاز می‌شود، به دید هیچ ماده‌ای نقادراست آن را تسکین دهد. در حالیکه زیادتر مواد خوراکی و آشامیدنی‌ها همانند قهوه، چیپس و لبنیات قادراست سردرد را زیادتر کند اما مواد خوراکی متفاوتی نیز وجود دارد که دارای قدرت تسکین دهندگی سردردهای میگرنی هستند.

در این مقاله با چند ماده خوراکی آشنا می‌شوید که قادراست سردرد حاصل از میگرن را خوب شدن بقسمتد و تقویت موجود را کنترل نماید.

  1. سبزیجاتی با برگ سبز

یکی از نصیحت‌هایی که همیشه در مورد تندرستی و رژیم خوراکی سالم تکرار می‌شود، استفاده سبزیجاتی با برگ سبز تیره است. اسفناج، کلم پیچ ، منداب، برگ چغندر و کاهو تنها چند نمونه از سبزی‌هایی است که با کم شدن بروز طیف گسترده‌ای از مریضی‌های مزمن همانند میگرن وابسته است.

اسفناج لبریز از ویتامین B2 و B6 و نیز اسیدهای چرب امگا ۳ است و قادراست میگرن را کمتر کند.

ویتامین B2 (که به ریبوفلاوین مشهور است) در کم شدن سردردهای مکرر، شدت و طول آن خیلی سودمند و اثربخش است. وقتی که به دنبال سبزیجات عالی هستید به یاد داشته باشید که سبز و تیره بودن آن نشان دهنده اهمیت غذا‌ایی بالاست.

سالاد بادام، جو، کنگر فرنگی ، منداب:

  • وقت مهیا سازی:۱۵ دقیقه
  • وقت کلی:۴۰ دقیقه
  • برای ۴ نفر

مواد ضروری برای آماده این سالاد:

  • سه چهارم عهده جو
  • چهار قاشق خوراکی خوری روغن زیتون فوق بکر
  • یک عدد پیاز کوچک بر ش خورده
  • یک بسته کنگر فرنگی
  • دو حبه سیر خرد شده
  • سه چهارم قاشق چایخوری نمک دریایی
  • یک سوم عهده آب پرتقال
  • یک قاشق چایخوری پوست پرتقال رنده شده
  • یک چهارم قاشق چایخوری فلفل
  • دو عهده منداب
  • یک سوم عهده برگ زردآلوی خشک
  • یک چهارم عهده بادام

طرز تهیه:

سه عهده آب را در یک ماهیتابه بریزید و اجازه دهید بر روی حرارت متوسط بجوشد. جو را به مدت سی دقیقه در آن بپزید. سپس آبکشی نمایید و زیر آب سرد بشویید. به یک کاسه بزرگ سرایت دهید. دو قاشق خوراکی خوری روغن زیتون را در یک ظرف بزرگ بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.

پیاز را به مدت ۵ دقیقه تفت دهید. سپس کنگر فرنگی، سیر، یک دوم قاشق چایخوری نمک را به آن اضافه نمایید. به مدت ۱۰ دقیقه بپزید. آب پرتقال، پوست پرتقال ، فلفل و باقی مانده نمک را در یک کاسه بزرگ ترکیب نمایید.

سپس دو قاشق خوراکی خوری روغن باقی مانده را روی آن بریزید و مناسب ترکیب نمایید. ترکیب کنگر فرنگی، منداب و زردآلو را به جو اضافه نمایید. این مواد را به ۴ بشقاب سرایت دهید و روی آن بادام بریزید.

  1. آجیل‌ها و دانه‌ها

دفعه بعد که گرفتار سردردهای میگرنی شدید، اندکی آجیل میل کنید. شواهد نشان می‌دهد مردمی که از سردردهای میگرنی رنج می‌برند منیزیم پایینی نسبت به دیگر مردم دارند.

مطالعه انجام شده نشان می‌دهد حملات میگرنی همواره تا ۴۱ درصد با استفاده مکمل‌های منیزیمی کم شدن نمایان می‌کند.

شما می‌توانید از بادام، دانه کنجد، تخم آفتابگردان،کاشو، بادام زمینی و گردو مصرف نمایید که لبریز از منیزم هستند.

  1. گوشت قرمز

کارشناسان توصیه می‌کنند از استفاده بعضی از گوشت‌ها همانند گوشت فرآوری شده و پرنمک پیشگیری شود. اما استفاده گوشت قرمز سالم و طبیعی قادراست روش خوبی برای معالجه سردردهای میگرنی باشد.

گوشت قرمز لبریز از CoQ10 و ویتامین B2 است. هر دوی این مواد می‌توانند جلوی آغاز میگرن را بگیرند.

استیک مزه دار شده با برگ چغندر:

  • وقت مهیا سازی: ۲۰ دقیقه
  • وقت کلی :۳۰ دقیقه+ وقت مزه دار شدن
  • برای چهار نفر

مواد لازم:

  • ۴۵۳ گرم گوشت قرمز
  • سه حبه سیر خرد شده
  • یک قاشق چایخوری آویشن تازه
  • دو قاشق خوراکی خوری سرکه بالزامیک
  • دو قاشق خوراکی خوری+ یک قاشق چایخوری روغن زیتون فوق بکر
  • یک هشتم قاشق چایخوری نمک
  • یک هشتم قاشق چایخوری فلفل
  • ده عهده برگ چغندر
  • یک قاشق خوراکی خوری شکر
  • دو قاشق چایخوری پوست لیمو
  • دو عهده کوسکوس پخته شده

طرز تهیه:

گوشت ویژه استیک، سیر، آویشن، یک قاشق خوراکی خوری روغن زیتون و سه قاشق خوراکی خوری سرکه بالزامیک را در یک ظرف ترکیب نمایید. به مدت یک الی ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید تا مزه دار شود.

ظرف ویژه منقل را با یک قاشق چایخوری روغن زیتون بپوشانید. گوشت را از یخچال خارج نمایید و مواد اضافی را دور بیندازید. سپس بر روی منقل بپزید. باقی مانده روغن را در یک ماهیتابه بزرگ بر روی حرارت متوسط گرم نمایید. برگ چغندر را به مدت دو دقیقه بپزید.

یک قاشق خوراکی خوری سرکه و شکر را به آن اضافه نمایید و مناسب هم بزنید. از روی حرارت بردارید و پوست لیموی رنده شده را به آن اضافه نمایید. استیک و مواد مهیا شده را با هم سرو نمایید.

همینطور بخوانید: برای معالجه میگرن چه کنیم؟
  1. گیاه سایبان

سایبان گیاهی از خانواده آفتابگردان‌هاست.مطالعات متفاوت انجام شده نشان می‌دهد که این گیاه در معالجه سردردهای میگرنی خیلی سودمند و اثربخش است.

در یک مطالعه، پژوهشگران آمریکایی و آلمانی، به مردمی که از سردردهای میگرنی رنج می‌بردند ۷۵ میلی گرم از این گیاه را دادند. بعد از ۴ ماه، پژوهشگران گرفتنند که گیاه سایبان تا ۴۸ درصد سبب کم شدن سردردهای میگرنی شده است.

این گیاه بایست با احتیاط استفاده شود زیرا امکان پذیر است به کبد اسیب وارد کند.

  1. تخم مرغ

تخم مرغ یکی از مواد مورد علاقه خیلیی از مردم برای صبحانه است. این ماده قادراست سردرد را کم شدن دهد. ویتامین B موجود در آن اثر خیلی باارزشی در کم شدن سردرد و جلوگیری از سردردهای میگرنی دارد.

استفاده ۲۰۰ الی ۴۰۰ میلی گرم از ریبوفلاوین (ویتامین B2) قادراست در کم شدن سردردهای مکرر سودمند باشد. دو عدد تخم مرغ بزرگ شامل ۲۴ درصد از احتیاج هر روزه جسم به ریبوفلاوین است.

تخم مرغ و سس زردچوبه-گوجه فرنگی:

  • وقت مهیا سازی: ۱۰ دقیقه
  • وقت کلی:۲۵ دقیقه
  • برای ۴ نفر

مواد لازم:

  • دو قاشق خوراکی خوری روغن زیتون فوق بکر
  • پیازچه
  • یک حبه سیر خرد شده
  • یک قاشق خوراکی خوری زردچوبه
  • گوجه فرنگی
  • یک دوم قاشق چایخوری نمک دریایی
  • هشت عدد تخم مرغ
  • یک چهارم قاشق چایخوری فلفل
  • دو قاشق خوراکی خوری پنیر فتا
  • نان تست

یک قاشق خوراکی خوری روغن زیتون را در یک ماهیتابه بزرگ حرارت دهید. سیر،پیازچه، زردچوبه را با هم ترکیب نمایید. گوجه فرنگی را به آن اضافه نمایید و به مدت ۵ دقیقه هم بزنید. یک چهارم قاشق چایخوری نمک به آن اضافه نمایید. تخم مرغ، فلفل و باقی مانده نمک را در یک کاسه ترکیب نمایید.

باقی مانده روغن را در یک ماهیتابه بزرگ ترکیب نمایید. تخم مرغ را در آن به مدت ۴ دقیقه بپزید.تخم مرغ و ترکیب گوجه فرنگی را در ۴ بشقاب بریزید و روی آن پنیر فتا بپاشید. با نان تست سرو نمایید.

  1. غلات کامل

یکی از ساده‌ترین معالجه‌ها برای سردردهای میگرنی مصرف غلات کامل است. کم شدن قند خون قادراست یکی از محرک‌های اصلی سردرد باشد.

برای پیشگیری از ایجاد سردردهای میگرنی دراثر کم شدن قند خون،کربوهیدرات‌های پیچیده و فیبر ( همانند گندم سیاه، جو، بلغور، جوی دوسر، نان سبوس دار، کینوا و فارو) میل کنید. به دنبال محصولاتی باشید که شامل غلات کامل هستند.

  1. ماهی آب سرد

مطالعه ای که بر روی مردم مبتلا به سردردهای مزمن انجام شده است نشان می دهد که زیاد شدن استفاده امگا ۳ به همراه کم شدن در استفاده امگا ۶ قادراست سردرد کمتری ایجاد کند. برای زیاد شدن استفاده امگا ۳ می‌توانید از ماهی آب‌های سرد همانند سالمون، ساردین و شاه ماهی مصرف نمایید.

سالمون به همراه مارچوبه:

  • وقت مهیا سازی: ۱۵ دقیقه
  • وقت کلی:۳۰ دقیقه
  • برای ۴ نفر

مواد لازم:

  • ۴۵۳ گرم مارچوبه
  • دو و یک دوم قاشق خوراکی خوری روغن زیتون فوق بکر
  • سه هشتم قاشق چایخوری نمک
  • یک چهارم قاشق چایخوری فلفل
  • دو قاشق خوراکی خوری ترب کوهی
  • دو قاشق خوراکی خوری پیازچه خرد شده
  • یک دوم عهده خرده‌های نان سبوس دار
  • ۱۷۰ گرم ماهی سالمون بدون استخوان
  • قاچ لیمو

طرز تهیه:

فر را با دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت از قبل گرم نمایید. سینی فر را با اسپری اشپزی بپوشانید. مارچوبه را داخل ظرف بچینید. یک قاشق خوراکی خوری روغن زیتون، یک چهارم قاشق چایخوری نمک و یک هشتم از فلفل را روی آن بریزید. با هم ترکیب نمایید و روی پانکو بریزید. ترب کوهی، پیازچه،پوست لیمو و باقی مانده روغن را ترکیب نمایید.

سالمون را در سینی فر بگذارید وباقی مانده نمک و فلفل را روی آن بریزید. روی ماهی خود ترکیب پانکو را بریزید. سپس به مدت ۱۲ الی ۱۵ دقیقه در فر بپزید. مارچوبه را نیز به مدت ۱۰ الی ۱۲ دقیقه بپزید. ماهی و مارچوبه را به همراه قاچ لیمو سرو نمایید.